Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Patrick Shaw Iversen

Den amerikansk-norske fløytisten og komponisten Patrick Shaw Iversen har skapt musikk du aldri har hørt maken til. Bare det bør være mer enn nok til å vekke nysgjerrigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shaw Iversen fikk idéen til denne innspillinga og ikke minst denne musikken etter reiser til Indonesia der han første gang hørte musikk for fløyte-ensembler på tradisjonelt balinesisk og indonesisk vis. Etter hjemkomsten satte han i gang å komponere og arrangere musikk for inntil 21 fløyter og hans piller alle fløytene sjøl, det vil si en god blanding av C-fløyte, alt-fløyte, bass-fløyte, samt javanesiske og balinesiske bambusfløyter.

Det kommer neppe som noen stor overraskelse at avansert studioteknologi er benyttet, men Shaw Iversen sørger hele tiden for at det er musikken og ikke teknikken som bestemmer. De eneste medhjelperne han har med seg er Audun Kleive eller hovedsakelig Paolo Vinaccia på perkusjon og begge har så avgjort skjønt hvor Shaw Iversen vil hen med musikken.

Det er nesten umulig å benytte kjente referanserammer når man skal beskrive dette musikk-uttrykket - Shaw Iversen har skapt en helt unik syntese av musikk med impulser fra diverse etnisk bakgrunn og i tillegg benytter han seg også av virkemidler fra både samtidsmusikk og jazz til å skape sitt unike brygg og ikke minst sound.

For dere der ute som er på leiting etter noe spennende, annerledes og besnærende anbefales fløytemusikken til Patrick Shaw Iversen. For å si det sånn: Det er et stykke unna Danse-båten!

Patrick Shaw Iversen<br>«Floating Islands»<br>(Curling Legs/distr.: Musikkoperatørene)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!