Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Pearl Jam

Da Pearl Jam debuterte med 90-tallsklassikeren «Ten», ble bandet sett på som noe mer enn et grønsjband. Dette var gruppa som ville bli sitt tiårs Led Zeppelin. Slik gikk det aldri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Yield», Pearl Jams femte album, er ingen dårlig skive, men bandet befinner seg uhorvelig langt fra de forventningene som ble stilt til bandet etter «Ten» (1991) og den nesten like strålende oppfølgeren «Vs» (1993).

Det skjedde noe med Pearl Jams frontmann og kreative leder Eddie Vedder etter at berømmelsen traff ham midt i trynet. Og etterdønningene etter dette suksess-sjokket preger Pearl Jam til en viss grad den dag i dag. Men heldigvis er ikke Vedder & co like stive av angst og anspenthet som på de to foregående platene. Det er generelt bedre låter denne gangen, og virkelig bra er bandet i den flotte og nesten R.E.M.ske halvballaden «Low Light» og den episke singelen «Given To Fly».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!