Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD-platens nye konkurrent

Musikk selges nå på minnebrikke. Robbie Williams prøver seg med en mulig arvtager til cd-en.

(Dagbladet.no): Kanskje verdens største popstjerne slapp i går samleren «Greatest Hits», som minnebrikke til mobilen og håndholdte musikkavspillere som en PDA. Den bitteliten sak som du kan putte rett inn i mobilen din istedenfor å drasse rundt på skjøre CD-plater kalles et Multimedia Memory Card (MMC).

- Elsker mobilen

Albumet kommer selvfølgelig også på cd, men plateselskapet EMI ønsker åpenbart å sjekke betalingsviljen blant de som elsker mobilen sin.

- England elsker mobilen og det er den ene dingsen vi veit våre artisters fans har med seg hele tida. Minnebrikken er det neste logiske skrittet, sier EMIs mediasjef Danny Van Emden til BBC.

- Mobilen er framtida

EMI og Williams mobilforsøk plasserer seg i mengden av andre aktører som ser mobilen som framtida musikkmaskin. Norske The24 la ut 30 000 låter for salg for en liten stund tilbake. Men den tjenesten er bare forløperen til det gründerne regner med blir en lukrativ bransje i åra fremover: En Ipod du kan ringe med.

The24 og andre satser på at forbrukerne skal laste ned musikken de vil ha, men det er et stykke frem dit.

Først må store plate- og telekom-selskaper finne ut hvordan de skal gjøre dette, og i dag koster det rett og slett for mye å laste ned datamengden en låt krever til mobilen din.

- Neste skritt

Minnebrikken er en annen løsning, eller kanskje mellomløsning hvis du tror at framtida ligger i nedlasting. Men billig er det ikke, en brikk koster snaue 30 engelske pund, eller rundt 350 kroner.

Men både EMI og salgstedene, kjeden The Carphone Warehouse, har forhåpninger til minnebrikkene. De planlegger å gi ut flere artister i dette formatet, ser frem mot julesalget.

- Forhåndslagrede minnebrikker er det neste skrittet, og vi ser de som en del av den store etterspørselen av mobilt innhold, sier Kevin Gillian i Carphone Warehouse til BBC.

Norske EMI kan foreløpig ikke gi noe svar på om Williams plate kommer på minnebrikke i Norge.

<B>FORUT:</B> Robbie Williams slapp sin «Greatest Hits» på plate og minnebrikke.
RETT INN:</B> En bitteliten minnebrikke er lettere å ferdes med enn en skjør CD-plate. Og musikken skal kunne plugges rett i mobilen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media