CD: Ray Brown Trio with Ulf Wakenius

Våre nyfattige venner i øst kan, etter en svært så tøff periode, slå seg på brystet og være stolte av sine verdensmestre i marginalidretten ishockey. Bortsett fra det er det ikke mye korven blir lagt merke til der ute, men den eminente gitaristen Ulf Wakenius er i alle fall i ferd med å sette Sverige på jazz-kartet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Göteborg-baserte Wakenius har i tillegg til jobb med bassgigantene Ray Brown og Niels-Henning Ørsted Pedersen også fast engasjement i piano-maestroen Oscar Petersons band. Spesielt når man har adresse Göteborg, sier det en hel del om svenskens unike evner.

På den andre siden av Atlanterhavet, der Brown og Peterson holder hus, finnes det nemlig flere titall gitarister innenfor den akustiske og moderne jazz-sjangeren som holder usedvanlig høy klasse. Likevel finner stadig flere ut at de vil benytte seg av Wakenius sine tjenester - og vi forundres ikke. Maken til smakfullt og spenstig gitarspill er det uhyre sjelden vi opplever.

Bass-guru Brown (71), med en fantastisk time og ditto groove, har to unge mesteremner med seg i sin trio; Gregory Hutchinson (trommer) og Geoff Keezer (piano). Repertoaret består hovedsakelig av kjente standardlåter som Franz Lehars udødelige operette-melodi «Yours Is My Heart Alone», «It's Only a Paper Moon», «My One and Only Love» og «Honeysuckle Rose». Browns høyst personlige arrangement tvers gjennom, som f.eks. på tittellåta, gjør at musikken virker frisk og spennende, til tross for at den har vært tolket tusenvis av ganger.

Lydsitat: Summertime
Komponist: Du Bose Heyward/George Gershwin/Ira Gershwin / Telia Internett
Copyright: 1998 Telarc

Kanskje er nabofolket på gang igjen takket være puck og gitar? Ingenting ville gledet i hvert fall noen av oss mer.

Ray Brown Trio with Ulf Wakenius<br>Summertime<br>(Telarc/Distr.: MuDi)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer