CD: Ray Brown Trio

Det finnes noen få musikanter innen jazz-sjangeren som kler betegnelsen far. En av de er utvilsomt bassisten Ray Brown som her tar oss med på jazzklubb i Boston, USA.

Helt siden slutten av 40-tallet har Brown vært en av ledestjernene på den fotside fela. Mest kjent er han nok for samarbeidet og ekteskapet med Ella Fitzgerald og deretter den legendariske trioen til Oscar Peterson i mange år.

Den sistnevnte tradisjonen har Brown sjøl fulgt opp de seineste åra, og sammen med seg har han de ypperlige «ungguttene» Benny Green på piano og Gregory Hutchinson på trommer.

Her dreier det seg om moderne, hardtswingende jazzmusikk i alle slags tempi. Bedre trio enn dette til å ta vare på denne tradisjonen, finnes neppe i dag.

Her har vi med tre mestermusikanter å gjøre og at de trives med hverandre og at publikum på jazzklubben Scullers i Boston trives med dem, er ikke vanskelig å merke.

Akustisk triojazz er av mange regnet for å være jazzens klassiske format. Ray Brown Trio kan lett gå over i historien som en av de mest klassiske av alle.

Ray Brown Trio<br> &#171;Live at Scullers&#187;<br> (Telarc Jazz/distr.: MuDi)