CD: Secret Garden

Med 1,6 millioner solgte plater i ryggen og utgivelser i 60 land, er det ikke så underlig at Secret Garden konsentrerer seg om det kjente og trygge. Men spesielt spennende blir det ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den største svakheten med duoens tredje studioinnspilling, «Dawn of a New Century», er at det ikke er tatt noen sjanser. Det er en påkostet utgivelse full av vakre, melodiøse og drømmende stemninger, av og til på grensen til det sakrale, og perfekt som bakgrunn i en romantisk film.

Irsk

Som vanlig er det lagt mer vekt på musikken enn sangen, og Grand Prix-suksessen «Nocturne» spøker litt for mye i bakhodet. Komponist, produsent, arrangør og pianist Rolf Løvland og co-produsent og felespiller Fionnuala Sherry bygger med andre ord på samme konsept som før, i USA noe feilaktig varemerket som «new age».

Gjestelista er derimot utvidet med folk som vokalistene Anne Karin Kaasa og Karen Matheson, fløytespillerne Hans Fredrik Jacobsen og Steinar Ofsdal, Annbjørg Lien på Hardanger-fele, gitarist Terje Rypdal og forteller John Kavanagh i tillegg til det irske koret Anuna og irske orkestermusikere.

Engasjerer lite

Det bidrar til en sterk irsk og keltisk innflytelse. Secret Garden opererer i samme lydlandskap som Loreena McKennitt, Enya, hennes gamle gruppe Clannad og Mathesons gruppe Capercaillie, men er også innom den sveitsiske harpisten Andreas Vollenweiders doméne.

Men gruppa treffer aldri de samme nervestrengene som for eksempel McKennitt. Og selv om både Rypdal, Kavanagh og Anuna tilfører nye impulser, engasjerer denne plata lite utover den gjennomført gode produksjonen og pene lyden.
For mange er dette selvfølgelig nok, og det er neppe grunn til å frykte salgssvikt for Norges største musikalske eksportartikkel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer