CD: Seigmen

Seigmen er tilbake sikrere enn noensinne. 'Radiowaves' er samtidsrock og en hyllest til radiobølger.

Akkurat som musikk knytter signaler fra så vel radiosendere til mobiltelefoner mennesker sammen. Det er den elektroniske forbrødringen som har inspirert Seigmen til å lage albumet.

Det er skjedd forandringer med Seigmen siden det kommersielle gjennombruddet med 'Total' (1994) og oppfølgeren 'Metropolis' (1995).

Tekstene er på engelsk, og det forklares best med at bandet søker internasjonalt gjennomslag. At de fortjener det, understreker låtene.

Ja, for musikken er fremdeles monumental; episk, dyster og seigmensk.

Men bandet har utviklet stilen og utvidet horisonten. Musikken er mer elektronisk, eksperimentell og industriell. Den har vakre melodier skjult i kaskader av støy, men er også usedvanlig lavmælt og undrende.

Radiobølger ligger som et bakteppe på store deler av plata. Bandet virker mindre høytidlig og sanger Alex Møklebust har redusert noe av det dramatiske i diksjonen.

I den grad singelen 'Universal' er en hit, er det lite som minner om kommersielle, lettfordøyelige låter på 'Radiowaves'.

Seigmen er dystrere enn noensinne med et låtmateriale som krever mer av lytteren. Sånn sett er albumet det mest komplette og balanserte. Det er stramt og distinkt, rått og velprodusert - og ganske hifi-behagelig.