CD: Shakti

Shakti var gitarist John McLaughlins indisk-musikk-møter-jazzimprovisasjon-eventyr midt på 70-tallet, med de tre LP-ene «Shakti», «Natural Elements» og «A Handful of Beauty» som varig resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammen med to av Shakti-medlemmene, perkusjonistene Zakir Hussain (tabla) og «Vikku» Vinayakram (ghatam), pluss Uma Metha (tanpura{ndash}indisk lutt) og Hariprashad Chaurasia (bansuri{ndash}indisk fløyte) gjennomførte McLaughlin en turné i 1997, og den virtuose musikalske festen er dokumentert på denne dobbelt-CD-en med godt over to timer spilletid. Innenfor den syngende, uforstyrrelige indiske rammen oppstår halsbrekkende mono- og dialoger på trommeskinn, strenger og hule rør, og jazzimprovisatorisk utfoldelse glir sømløst inn i ragaens brede musikalske strøm. Ingen nyskapning, neivel, men fortsatt et uttrykk med sin fulle fascinasjonskraft i behold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer