Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Shakti

Shakti var gitarist John McLaughlins indisk-musikk-møter-jazzimprovisasjon-eventyr midt på 70-tallet, med de tre LP-ene «Shakti», «Natural Elements» og «A Handful of Beauty» som varig resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med to av Shakti-medlemmene, perkusjonistene Zakir Hussain (tabla) og «Vikku» Vinayakram (ghatam), pluss Uma Metha (tanpura{ndash}indisk lutt) og Hariprashad Chaurasia (bansuri{ndash}indisk fløyte) gjennomførte McLaughlin en turné i 1997, og den virtuose musikalske festen er dokumentert på denne dobbelt-CD-en med godt over to timer spilletid. Innenfor den syngende, uforstyrrelige indiske rammen oppstår halsbrekkende mono- og dialoger på trommeskinn, strenger og hule rør, og jazzimprovisatorisk utfoldelse glir sømløst inn i ragaens brede musikalske strøm. Ingen nyskapning, neivel, men fortsatt et uttrykk med sin fulle fascinasjonskraft i behold.