CD: Sophie's World

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kverndokk opererer i hva som kanskje må kalles den klassiske musikaltradisjonen. Mer Bernstein enn Andersson/Ulvaeus. Mer West Side Story & Porgy And Bess enn Chess & Hair. Ikke for det - «Gloria (A Thousand Years Night), framført av Noora og Reza Aghamir - er moderne pop-«etnisk» (Deep Forest) så det holder:

Gloria (A Thousand Years Night)
Komponist: Gisle Kverndokk/Stein Berge Svendsen - Telia Internett
Copyright: PolyGram

Dessuten fødes en virkelig sangstjerne. Her har du Marian Aas Hansen i «Changing Day By Day:

Changing Day By Day
Komponist: Gisle Kverndokk - Telia Internett
Copyright: PolyGram

Unge Aas Hansen, hun innehar rollen som Sophie, er faktisk den store stjerna i dette laget (som også teller navn som Morten Harket, Carola og Jan Werner). Men ingen kan frata Carola æren for å gjøre «A World Of Wonders» til en virkelig klassiker i sjangeren. Gud har muligens fjerna noen idémessige stengsler som for oss andre dødelige synes naturlige, men stemmen - har han latt henne beholde.

Jostein Gaarders fortelling om Sofie er i ferd med å ta opp kampen med Bibelen som tidenes bestselger. Gisle Kverndokks musikk og Øystein Wiiks tekster vil med stor sannsynlighet sette ytterligere fart på salget. Men om den er noen ny «Chess»? Det tok tid før den fikk satt seg også.

Mariann Aas Hansen, Carola m.fl.
«Sophie's World»
(PolyGram/distr.: MSO)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer