CD: Stephane Grappelli/Martin Taylor

I Norge har vi Jon Larsen, og borte på skjæret litt lenger vest i havet har de Martin Taylor. Begge to spiller gitar og har stringswing-tradisjonen med Stephane Grappelli og Django Reinhardt som sine ledestjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stringswing-sjangeren oppsto rundt 1934 da Grappelli og Reinhardt dannet gruppa Quintette du Hot Club de France sammen med to rytmegitarister og en bassist. Den fantastiske gitaristen Reinhardt gikk bort allerede i 1953, bare 43 år gammel, mens hans kollega, fiolinisten og av til pianisten Grappelli, gikk bort nylig, 90 år gammel. Det er deres musikk som står i høysetet her, enten i duoversjoner med Grappelli og Taylor eller med sistnevntes band, Spirit of Django.

Fornyer tradisjonen

Fra 1979 til 1990 jobbet de to fast sammen over hele verden og de hadde også sporadiske sammenkomster seinere, blant annet så seint som i 1993, da disse innspillingene er hentet fra. Det hersker ingen tvil om at dette er herrer fra to generasjoner og forskjellige land som absolutt har truffet hverandre. I tillegg møter vi Taylors eget band som holder seg til tradisjonen, men som med en original besetning med blant andre Jack Emblow på trekkspill og Dave O'Higgins på diverse saksofoner, setter stringswing-tradisjonen inn i en mer moderne utgave enn normalt - noe som forteller oss at den på ingen måte trenger å stivne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer