Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Subgud

To år etter den lovende debuten «Museum» er Subgud tilbake med en enda mer oppsiktsvekkende plate: «Magnet» er akkurat hva tittelen antyder, et kraftfelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cd-en «Magnet» består av klanger, rytmer og sfæriske dønninger som til sammen utgjør noe av det beste jeg har hørt innenfor sjangeren ambient/tekno på lang tid.

Albumet befinner seg i et spenningsfelt der ambient og tekno flørter med mer lettfattelige musikalske ideer. Resultatet blir en slags popambient softcoretekno.

Dette er med andre ord ikke bare musikk for ambientelskere. Åpningslåta «Bubka» kunne sannsynligvis vært på en Seigmen-skive. Kanskje ikke så merkelig, for Subgud har tidligere samarbeidet med Seigmen. «Mentalika» er en låt Björk ville ha vært stolt av.

Duoen, som består av Ginge og forfatteren Harald Rosenløw Eeg, har også mindre «kommerse» låter, som rene ambiente lydkollasjer.
De er drømmende, svevende og detalj-lekre - og ofte rytmiske. Den sfæriske delen er ikke bare luftig, men rimelig greie å få grep på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!