CD: Susannah McCorkle

Blant alle store låtskrivere dette århundret har frembragt skal det vel mye til om noen overgår brødreparet George og Ira Gershwin. Susannah McCorkle viderefører denne musikalske skatten.

Nå skal det med en gang understrekes at McCorkle ikke på noen måte er noen ungsau. Hun er i begynnelsen av 50-åra og har, etter å ha bodd og arbeidet både i Paris, Roma og London på begynnelsen av 70-tallet, etablert seg kraftig på hjemmebane i USA. Hun har i stor grad gjort den amerikanske standard-sangskatten til sitt spesiale, og denne gangen er det altså noe av det geniale brødrene Gershwin fikk skapt som er i fokus. Komponist George blei bare 38 år, men til tross for sine få leveår greide sønnene av to russiske innvandrere å skape flere hundre komposisjoner som vil bli stående til evig tid.

McCorkle har sørget for at låtene har fått nye og originale arrangement - alt fra vokal med basshjelp, til fullt komp med fire blås. Både McCorkle og låtene trives godt i pianist og musikalsk leder Allen Farnhams selskap.

Lydsitat: I Got Rhythm
Komponist: George Gershwin, Ira Gershwin / Telia Internett
Copyright: 1998 Concord Records

Susannah McCorkle har utvilsomt lyttet mye til salige Billie Holiday, men har likevel funnet fram til sine egne, sensuelle uttrykk. Det er på høy tid denne fine sangerinnen får sin debut her hjemme, og hun burde passe utmerket for Oslo Jazz Festival.

Susannah McCorkle<br>«Someone To Watch Over Me»<br>(Concord Jazz/Distr.: MuDi)<br>