CD: Tania Maria

Den brasilianske keyboardisten og vokalisten Tania Maria har nylig besøkt kongeriket. For alle oss som ikke fikk anledning til å høre henne i levende live, finnes det nå et par muligheter til å gjøre noe med det.

Dama, som slo gjennom med et brak for et par tiår siden, er ute med både en studio- og en live-CD og det ene er så avgjort å foretrekke framfor det andre.

Tania Maria, som fyller 50 seinere i år, var intet mindre enn en sensasjon da hun spilte for første gang her hjemme under en Molde-festival for rundt 20 år siden. Tania Maria hadde en spilleglede og utstråling som svært få av oss hadde opplevd tidligere.

Livsbejaende, glatt og pregløs

Etter å ha studert klassisk piano som barn, blei hun allerede i tenårene lokket av jazzens toneganger, og spilte tidlig på en rekke klubber i Rio de Janeiro. Allerede tidlig på 70-tallet flyttet hun til Europa og utviklet sitt jazzinfluerte spill med sin brasilianske bakgrunn, og etter hvert har også rock og pop fått innpass i hennes verden. Det betyr at den livsbejaende og utfordrende Tania Maria, spesielt på studio-CDen «Bluesilian», blir tildels glatt og pregløs. Da er det en mye spenstigere og ekte Tania Maria vi får høre på hennes rundtur i Europa på begynnelsen av 90-tallet.

Innspillingene var faktisk ikke tenkt på som CD-materiale, men kun tatt opp på diverse jobber til eget bruk. Sammen med tre forskjellige band med selveste Steve Gadd (trommer), Anthony Jackson (bass) og Mitch Stein (gitar) som det beste, levererer fruen her varene tildels på utmerket vis

Lydsitat: Funky Tambourine
Komponist: Tania Maria Correa Reis / Telia Internett
Copyright:1997 New Note

For alle som opplevde Tania Maria i slutten av mai her hjemme får vi håpe at det var i sistnevnte tapning. Må hennes rådgivere få henne overbevist om at hun bør holde seg borte fra det kommerse sølet - hun er altfor bra til det.

Tania Maria<br>«Bluesilian»<br>(TKM Records/Distr.: MuDi)<br>«Europe»<br>(New Note/Distr.: MuDi)