CD: Terry Callier

Vokalisten og gitaristen Terry Callier er tilbake med et brak. Har du aldri hørt om Callier? Fortvil ikke, du er garantert ikke aleine.

Nå har du sjansen til å møte en herre fra Chicago som har levd noen år og som har skapt en unik miks av folk, soul og jazz.

Fra 1973 til 1983 ga Callier ut fem plater på diverse selskap. Han var en artist som var i ferd med å etablere seg på hjemmebane, men også her i Europa var han på vei til noe. Men det faktum at han blei far, førte til at han prioriterte familien og kuttet ut turnélivet.

Callier studerte sosiologi i tillegg til å drive med musikk på lokalplanet, men skjebnen ville det slik at de engelske acid jazz-folka Eddie Pillar og Gilles Peterson oppdaga en EP han hadde laga i 1990, og det var starten på snøballen som hittil har rulla så langt at Callier vel for første gang er skikkelig ute på det store internasjonale markedet.

Tiltalende autoritet

Callier står for svart kvalitetsmusikk med klare referanserammer til både folk-, soul- og jazzmusikk, og det swinger og groover fra ende til annen. Han har mye på hjertet, hvilket reflekteres i tekstene hans, som er noe så sjeldent blant amerikanske «lyrikere» som egnet til ettertanke. Calliers mørke røst er tiltalende og har stor autoritet. Med seg har han en rekke høykompetente musikanter, hovedsakelig fra Chicago, men den største overraskelsen er saxofonguru Pharoah Sanders som løfter tittelsporet. Vi får håpe Terry Callier er kommet tilbake for å bli - «timePeace» forteller oss virkelig om en artist som kan gå hjem innenfor alle slags sjangre, noe som kanskje ikke var mulig på 70- og 80-tallet og han gjør det med kvalitet.

Terry Callier:

timePeace

Verve Forecast/distr.: PolyGram/MSO)