Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: The Cranberries

Irske Cranberries er elsket og hatet. Mest hatet av den rasen som kalles for musikkanmeldere. Men «Bury The Hatchet» er et album som viser at Cranberries fortsatt ønsker å være blant de største eksportartiklene fra den grønne øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er Dolores O'Riordans sirenestemme noe av det aller verste du vet, er det lite som tyder på at du vil elske «Bury...». Hun er fortsatt svært sentral i Cranberries' karakteristiske sound.

Det er vanskelig å forholde seg likegyldig til den sterkt følelsesladde og hardtslående singelen «Promises», den ydmyke og lett sørgelige «Animal Instinct» og den naivt sjarmerende «Just My Imagination». Cranberries kan lett bli monotone og forutsigbare i sine veivalg, men selv etter 20 millioner solgte plater har de en inderlig og idealistisk tilnærming til musikken sin. I rockens stjernedivisjon er det bare fire irer som makter å være så lite påtatte.