CD: The Getaway People

Med stjernekontrakt fra det amerikanske plateselskapet Columbia i baklomma, opplever The Getaway People en eventyrlig lansering i USA for tida. Og det er vel fortjent. Det er umulig å ikke la seg sjarmere av Stavanger-gruppa.

The Getaway People spiller funky, småjazzete soul. Og det er en sjeldent lekende debutplate den i Norge ukjente kvintetten har fått sin gullkantede platekontrakt på. Befriende upretensiøs i stilen, og med et smått rufsete lydbilde som gjør at de lette poplåtene ikke blir for glatte. Der andre funky soulartister ofte har en tendens til å overprodusere, slentrer The Getaway

People gjennom låtene sine med en høyst sjarmerende selvsikkerhet, omtrent som sine kolleger i G. Love & Special Sauce. De krydrer soundet med gammel Motown og ny acid jazz, og har faktisk klart å skape et eget utrykk i denne masseproduserende sjangeren. Ikke minst har gruppa et enestående trumfess i vokalist og låtskriver Per Kristian «Boots» Ottestad.

Ifølge den amerikanske biografien som følger gruppa («from Stavanger, Norway, a place you've never heard of»), er livsfilosofien til bandmedlemmene like tilbakelent som musikken. Etter å ha levert denne imponerende debuten er det imidlertid ingen grunn å rømme fra virkeligheten for The Getaway People.