Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: The Jimmy Rogers All-Stars

Det startet som en feiring av og med blueskjempen Jimmy Rogers - og endte opp som en hyllest. Rogers døde rett før plata var ferdig, men rakk å bidra på samtlige spor.

Plata er også en hyllest til Chicago-bluesen fra artister som er influert av den, ikke minst innen britisk rock. Hør bare Rogers sammen med Mick Jagger og Keith Richards, Kim Wilson og Johnnie Johnson i Muddy Waters' «Trouble No More» og «Goin' Away Baby» - eller med Eric Clapton, Jimmy Page og Robert Plant i John Lee Hookers «Boom Boom».

Som vokalist og gitarist satte Rogers sitt preg på Chicago-bluesen, etter at han i likhet med Waters og Sonny Boy Williamson flyttet dit fra Mississippi på 40-tallet. Han ble blant annet med i Waters' første Chicago-band, men har holdt en relativt lav profil. Nå har han fått et flott minne og en varm hyllest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling