CD: The Steve Davis Project

Den unge, amerikanske trommeslageren Steve Davis står i fremste rekke i den spenneende underskogen av musikanter 'over there' som har som ambisjon å gjøre noe med de musikalske grensene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idéen bak dette prosjektet kom fram etter en samtale mellom Davis og plateprodusent Tom Jung.

De ønsket begge å legge vekt på rommet - det som ikke ble spilt - i motsetning til alle tonene, som har en tendens til å «fylle» mange innspillinger.

Inspirasjonskilden kan lett være salige Miles Davis og hans læresetning: Less Is More.

Steve Davis ville at dynamikken i musikken skulle få bedre levekår enn normalt, og valgte ut musikanter han visste delte de samme idealene. Det førte til at bassisten Drew Gress, gitaristen John Hart, pianisten Andy LaVerne og sopransaxofonisten Tim Ries fikk møteinnkallelse.

Sammen med den strålende produsenten og lydmagikeren Tom Jung blei «Quality of Silence» til en septemberdag i fjor høst. Her er det masse åpne, store flater der musikken får anledning til å leve og puste, og det gjør spesielt godt at denne musikken er skapt i USA - hyggelig at de har tid!

Repertoaret består av kjente standardlåter i kvintettens i egne tonespråk, pluss et par LaVerne-komposisjoner og tre relativt frie duolåter med Davis og Gress.

Alt i alt har det blitt en åpen og luftig og på mange måter svært uamerikansk produksjon, og lydkvaliteten som Tom Jung frambringer gjennom sin spesielle digitale teknikk er verdt inngangspengene alene.

The Steve Davis Project<br>«Quality of Silence»<br>(DMP/distr.: MuDi)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer