Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: The Trio

Hver for seg dukker saksofonisten Petter Wettre, bassisten Ingebrigt H. Flaten og trommeslageren Jarle Vespestad opp i mange musikalske sammenhenger.

Sammen er de The Trio, og «Meet the Locals» er bandets første CD. I denne trykkokeren av en session er det null lefling med «skjønne harmonier» og vegg-til-vegg-klanger, «Meet the Locals» betyr moderne, ekspressiv jazz med tælfylt improvisasjon og oppbrettede skjorteermer fra takt én. John Coltrane og Ornette Coleman er naturlige referanser for Wettres aggressive, teknisk frapperende saksofon-utfoldelse, også fordi den utstråler stor autoritet, og autoritet står det like ens av spillet til Flaten og Vespestad når de trer fram i sine soli. Som enhet låter trioen godt samspilt, tett når den skal, løs når det passer best, og lar aldri strukturen i musikken glippe selv når den låter som friest. Da å beholde grepet, det er en viktig forskjell på det å ville og det å kunne.

Chasing The Girl

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media