CD: TheTuesdays

Tre år etter at de debuterte i Norge, foreligger første trinn på raketten som skal skyte The Tuesdays til internasjonale høyder på pophimmelen. En real fjortisblanding av sukkersøte ballader og powerpoplåter som singelen «It's Up To You»

Og så lenge den faller i smak, er det ingen grunn til at ikke albumet skal gjøre det samme. Med sine typiske 80-tallsgitarer og totalt tidløse melodier burde The Tuesdays kunne spille seg inn hos et stort publikum.

80-tallet

Spennende er det ikke, men kanskje er det nettopp dette totale fraværet av dagens trender som kan gjøre jentene fra Larvik til amerikanske rockebroilere i tida som kommer.

80-tallet er som kjent i ferd med å gripe balletak på tidsånden idet vi nærmer oss tusenårsskiftet. Sånn sett går The Tuesdays hånd i hanske med rådende massetrender. Det er ikke antydninger til 90-tall i denne stokk konservative rockproduksjonen.

I den grad musikken skuer i noen retning, er det retrospektivt. Enkelte av arrangementene har noe prøvende Beatles-aktig (!) over seg. Og en kunne kanskje tro at det ble hårete sammen med resten av 80-tallskonseptet, men på «Tuesday Afternoon» - som for øvrig er temmelig ABBA i refrenget - fungerer det faktisk godt.

Så, jo da.
Ser man bort fra rekken av uttværende lollipopballader, har «The Tuesdays» helt klare kvaliteter.

Lett og uskyldig

Laila Samuels har ingen særpreget stemme, men det er noe sjarmerende lett og uskyldig over måten hun synger på. Denne naiviteten preger hele gruppa; soundet er som skapt for posters.
Jeg ser for meg tapetserte fjortisrom med Samuels & co. herfra til Vladivostok.

Og det unner jeg dem. Alle som får ståpels av tradisjonelle, melodiøse popsvisker kommer til å elske The Tuesdays. Vi andre får nøye oss med å glede oss over å ha et norsk jenteband på hitlistene i USA.