Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Thinkerbell

Jørn Christensen og Vibeke Saugestads første baby heter «Thinkerbell», og er en vakker, liten sak.

De to østfoldingene representerer forskjellige musikkgenerasjoner. Trass i ulikt utgangspunkt, har de funnet hverandre og utviklet et betagende musikalsk forhold.

«Thinkerbell» er full av vakker tristesse og utsøkte melodier i et innadvendt uttrykk.

De rolige sangene blir aldri viser, takket være Christensens studioerfaring. Han bygger små transparente lydkulisser like mesterlig som feks Daniel Lanois. «Thinkerbell» er melankoli satt i neddempet musikalsk system. Musikken blir aldri trist, men er varm og full av håp.

Thinkerbell, som ikke bør forbli dette ene prosjektet, er også en seier for Saugestad, som reiser seg etter magaplasket med rølpebandet Thelyblast. Hun viser at hun har et musikalsk register som heller ikke kom fram i Weld, da hun var ung & lovende.

Den eneste feilen jeg finner med «Thinkerbell», er tidspunktet for utgivelsen, som burde vært på høsten, når håpløsheten mater tungsinnet med bedrøveligheter.

Den halvtimes konserten Thinkerbell ga i gamle Club 7/Sardines mandag, viste at stemningene lar seg formidle live. Derfor er det bare å glede seg til den utvidete konsertutgaven av bandet, så sant de styrer unna fotballpuber...

Velvet days

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media