CD: Tony Darren

Enkelte saker egner seg umiddelbart for spesifikke årstider. Musikk er på ingen måte noe unntak, og vi kan slå fast at Tony Darrens musikk egner seg perfekt til sommeren.

Tony Darren spiller akustisk gitar og er bosatt i California. Jeg tviler vel på om det er noen automatikk i det, men ofte betyr det glad og oppstemt musikk med høy cabriolet-faktor. Darren, som har vært innom de fleste musikalske sjangre og som bl.a. også har skrevet musikk for TV-serien Melrose Place, har ingen ambisjoner om å flytte grenser med «Sun Song» - jeg har han sterkt mistenkt for kun å ønske publikum både i California og ellers på kloden en hyggestund uten bekymringer av noe som helst slag. Det lykkes han med.

Han skriver enkle og groovy låter, spiller fint, og han har fått med seg noen av gutta på A-laget, som Vinnie Colaiuta (trommer), Joe Sample (keyboards) og Tom Scott (saksofoner) til å skape et helt ufarlig, men likevel hyggelig stykke musikk.

Lydsitat: This Will Be
Komponist: C.Jackson, M.Yancy / Telia Internett
Copyright: 1998 Telarc

Tony Darren kommer neppe til å gå inn i historia som noen nybrottsmann i musikken, men man skal ikke se bort fra at han ga mange mye å glede seg over.

<p>Tony Darren<br>Sun Song<br>(Telarc Jazz Zone/Distr.: MuDi)