CD: Torbjørn Sunde

Torbjørn Sunde har vært en ettertrakta medspiller og sidemann i norsk musikkliv i godt og vel to tiår. Det er ingen overdrivelse å si at det var på høy tid at han fikk sin debut som sjef sjøl.

Den lovende skøyteløperen med hovedoppgave fra Idrettshøyskolen i alle scoringene fra fotball-VM i 1978, slo gjennom som trombonist i Terje Rypdals legendariske gruppe Odyssey allerede på midten av 70-tallet. En hyggelig link fra den perioden er Sundes versjon av Rypdal-balladen 'Kjære Maren' med Rypdal som gjestesolist. Sunde legger heller ikke skjul på at inspirasjon er hentet fra artister og grupper som Rypdal og Weather Report - med seg på flere av spora har han også den tidligere værmeldings-perkusjonisten Manolo Badrena. Sundes musikk henter også inspirasjon fra diverse verdenshjørner, spesielt er det latinske aspektet varmt og tydelig.

Lydsitat: Imensidco Do Mar
Komponist: Torbjørn Sunde - Telia Internett
Copyright: 1998 ACT Music+Vision GMBH+CO KG

I tillegg til å være en strålende trombonist, er Sunde en mer enn habil sanger, og hans stemme preger også noen av låtene her. Dessuten har Gjøviks store sønn fått med seg kremen av norske musikere: I tillegg til Rypdal dukker også Børge Petersen-Øverleir og Eivind Aarset opp med plektre, Jon Balke og Bugge Wesseltoft trakterer tangentene, Geir Holmsen og Bjørn Kjellemyr har det bassikalske ansvar, mens Rune Arnesen og Per Oddvar Johansen på trommer og Celio de Carvalho på perkusjon sørger for at det rytmiske fungerer uten plett og lyte.
Sunde har laget frisk og livsbejaende musikk mange av oss vil få mye glede av utover en mørk og kald høst.

Torbjørn Sunde
«Meridians»
(ACT/Distr.: MusikkLosen)