CD: Trang Fødsel


Du må ha hørt dem. «Kursiv», «Hybel», «Livet Er Helt Ålreit&» - kanskje har de til og med gått deg på nervene? Du som håpa dette var et fenomen som kom til å gå over fort, må bare finne ly fort som rå er. Du som satte pris på dem, kan glede deg over at album som langt overgår forventningene.

Tekstmessig befinner de seg i et landskap der folk flest kjenner seg hjemme. Likevel; det er ikke enhver tekstforfatter som briljerer med slikt:

For han er mann
Markerer sitt doméne

(For øvrig en uhyre skarpt tekst retta mot Jan Eggum.)

Nattønsket, Nitimen...

Den beste sangen heter «I Mangel Av Noe Bedre», men denne lille snutten fra «Big Bang» illustrerer nok best hva Trang Fødsel er:

Lydsitat: Bing Bang
Komponist: Aaserud/ Samuelsen/ Telia Internett
Copyright: Norsk Plateproduksjon

En sikker radiohit, selvfølgelig. I samme kategori sklir «Født Bohem», «Lånt En Gitar» og «Drømmedame» (hei da, Bo Kaspers!) med den største selvfølgelighet inn.

Om ikke disse sangene kommer til å dominere Nattradioen og liknende de neste fem-seks månedene - ja, da må Ola & Kari forandre smak noe faderlig fort. Og det skjer nok ikke.

Låtene er prisverdig korte - og tro meg: Disse herrene har 10CCs «Original Soundtrack» og Paul McCartneys «Ram» langt framme i sine platehyller.

Men er Unn - pen& dum - drømmedama?