CD: Trilok Gurtu & The Glimpse

Inderen Trilok Gurtu er i manges ører den mest spennende perkusjonisten som finnes. Sammen med bandet sitt, The Glimpse, og diverse interessante gjesteartister har han med «Kathak» bare bekreftet dette inntrykket. Samtidig fortsetter han å viske ut musikalske sjangergrenser.

Selvsagt har Gurtu tatt med seg mye av sin indiske musikkarv, men er det noen som med rette kan kalle seg verdensmusiker, så må det nesten være vår mann. Han har hentet inspirasjon fra de fleste himmelstrøk, og satt det hele sammen til sitt eget, unike språk. Denne gangen er også rock-aspektet tydeligere enn noen gang, og gjestevokalist Neneh Cherry gjør en strålende innsats i «Ganapati» - en hyllest til sin stefar, den avdøde innovatøren og trompeteren Don Cherry, som også Gurtu spilte sammen med.

Lydsitat: Ganapati
Komponist: T.Gurtu/Jaya Deva/M.Quartermain/ Telia Internett
Copyright: EFA Medien GMBH

Den andre gjesten som er med på å ta musikken ett skritt i retning rocken er Toto-gitaristen Steve Lukather - på ett spor.
Med seg i sitt glitrende band har han den tidligere John McLaughlin-bassisten Kai Eckhardt de Camargo, Ravi Chary på sitar og harmonium (trekkspill) og Jaya Deva på bl.a. vokal og gitar. Gurtu benytter også stemmen flere ganger som et slags komp til perkusjonen - eller omvendt. De som kjenner Gurtu og hans musikk fra før vil åkke som få en hyggelig overraskelse - de som møter han for første gang blir utsatt for en helt ny musikalsk verden.

Trilok Gurtu & The Glimpse<br>Kathak<br>(Escapade Music/distr.:MusikkLosen)