CD: Vital Information

Vital Information er på mange måter ei supergruppe bestående av noen av de hippeste av samtidens musikanter med utgangspunkt i grenselandet mellom jazz og rock. Her skal de vise oss hvor de kommer fra, og det blir vel mye av det gode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trommeslager Steve Smith, mest kjent for det store publikum fra rockebandet Journey og fusionbandet Steps Ahead (med bl.a. Bendik Hofseth), er initiativtager og ideologisk fører for Vital Information. I denne utgava har han med seg bassist Jeff Andrews, også han fra Steps, keyboardist og trekkspiller Tom Coster (mangeårig samarbeidspartner med Santana), og Frank Gambale, gitarist i Chick Coreas elektriske band i en årrekke.

CD-ens tittel, «Where We Come From», forteller mye om hva de fire vil formidle til oss her. Når bakgrunnen så inneholder, vi siterer: Blues, bebop, modal jazz, R&B, rock i tillegg til New Orleans, Memphis, James Brown, Ornette Coleman, Jimmy Smith samt litt surf-musikk, så skjønner vel de fleste at dette har blitt litt av en miks. På sitt beste fungerer det utmerket, på sitt verste blir det ikke noe annet enn anmasende - hør-hvor-flink-vi-er-og-hva-vi-kan-syndromet. Smith og hans venner vil altså prøve og fortelle oss alt på en gang - vi for vår del hadde så avgjort foretrukket at de hadde konsentrert seg om noen aspekter av bakgrunnen sin - og så rendyrket den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer