CD:Charles Earland

Hardtswingende orgeljazz fra Statene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

56 år gamle Charles Earland er nok ikke blant de mest kjente amerikanske jazzmusikantene her hjemme, til tross for at han har vært med på mye i flere tiår. Organisten fremstår her som en hardtswingende herre som gjerne vil underholde og kanskje også føre folket tilbake til dansegulvet med sin sterkt souljazz-pregede musikk.

En hyggelig time

Earland begynte som saksofonist i organistens Jimmy McGriffs band, men gikk raskt over til orgel etter at han innså at McGriff hadde det mye mer moro enn han. Repertoaret både her og ellers i Earlands karriere består av en miks av souljazz, blues, standardlåter og - etter at han fant Gud eller omvendt på midten av 90-tallet - religiøse «låter» som får en virkelig swingende tolkning.

Kjente rhythm 'n blues-låter som Anita Bakers «Sweet Love» og Isley Brothers' «For the Love of You» inngår også helt naturlig i Earlands låtvalg, men aller mest naturlig og hjemme opplever vi sjefen i tre Horace Silver-låtene. Silver, souljazzens gudfar, er i tillegg til Herbie Hancock Earlands favoritt-komponist.

Sammen med de mer enn kompetente medmusikantene Eric Alexander (tenorsax), som noen vil huske fra tre heftige kvelder i Molde for noen år siden, Greg Rockingham (trommer), den sprudlende trompeteren James Rotundi og gitaristen Bob De Vos, gir Earland sitt publikum en hyggelig liten time som ikke gir seg ut for å være noe annet enn akkurat det.

Charles Earland
«Blowing the Blues Away»
(HighNote/distr.: MusikkLosen)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer