CD:David Sanchez

Saksofonisten David Sanchez sin konsert på Kongsberg var avgjort ett av høydepunktene under årets festival. For alle som var og ikke var tilstede er hans nyeste CD en særdeles god erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unge Sanchez, som fortsatt har noen år igjen før han fyller 30, kommer fra Puerto Rico. Det siste tiåret har han bodd i New York, etter at Dizzy Gillespie tok ham under sine vinger. Med seg til USA har han tatt sin musikalske oppvekst og bakgrunn og den preger i stor grad denne utgivelsen. Her er det musikk fra Cuba, Brasil, USA og ikke minst Puerto Rico, og Sanchez og hans venner spiller den med en innlevelse og ekthet som det er umulig å lære seg.

Dette er sterkt rytmisk preget musikk, og at det er sterke følelser involvert tyder ikke bare tittelen «Obsession»- besettelse på. Både tenor- og sopranspillet til Sanchez er det mye sjel og innlevelse i og at dette er en herre som virkelig har noe å melde med musikken sin er det ingen tvil om.

Med seg har Sanchez, som på Kongsberg, musikanter med latinsk bakgrunn, men i motsetning til sjefen så er de fleste født og oppvokst i USA. Det betyr at vi får en miks av amerikansk og latinsk musikkinnflytelse som bare understreker hvilket universelt språk musikk er.

David Sanchez«Obsession»(Columbia/distr.: Sony Music)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer