CD:Nguyên Lê

Nguyên Lê er en knapt 40 år gammel fransk gitarist, bandleder og komponist. Han er født av vietnamesiske foreldre i kanskje den viktigste musikalske smeltedigelen de siste tiårene - Paris. Det bærer så absolutt også musikken preg av.

Verdensmusikk har etter hvert blitt en utbrukt floskel, men denne gangen passer den på alle mulige via. Lê har i unnfangelsen av denne musikken tatt med seg sine vietnamesiske røtter og satt dem sammen med ymse afrikanske musikk-uttrykk, spesielt fra Nord-Afrika, som Paris har hatt geden av å nyte i mesteparten av dette århundret.

Trommeslageren, perkusjonisten og vokalisten Karim Ziad er Lês viktigste samarbeidspartner, og sammen har de tatt med seg trøkket fra rockemusikken samt jazzens improvisasjonsfrihet. Lê er en utmerket gitarist, og har sammen med en rekke instrumentalister og vokalister laget et helt unikt brygg.

Lydsitat: Constantine
Komponist: Youcef Boukella/Nguyen Le/Telia Internett
Copyright: 1998 ACT Music+Vision GMBH+CO.KG

Det swinger og groover på diverse vis, men hele tiden er det med Lê og Ziad i førersetet - som musikalske retningsgivere. Dette er nok en bekreftelse på at Nguyên Lê har svært mye å fare med, og at Paris fortsatt kanskje er den viktigste musikalske smeltedigelen på kloden.

Nguyên Lê<br>«Maghreb & Friends»<br>(ACT/distr.: Amigo)