NY BOK: Forfatter Cecilia Samartin skal reise Norge rundt i 3 uker for å møte leserne sine. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY BOK: Forfatter Cecilia Samartin skal reise Norge rundt i 3 uker for å møte leserne sine. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Cecilia Samartin legger ut på ny Norges-turné

Besøker leserne i tre uker.

(Dagbladet): Første september starter forfatter Cecilia Samartins kommende signingsferd gjennom Norge. Da hun var i landet i fjor ble hun møtte med stor begeistring av sine norske fans.

- Det var bortimot religiøse tilstander. Sånn som er forbeholdt rockestjerner. Noen steder begynte folk å grine. Det skjer liksom ikke sånn med forfattere, sier informasjonssjef Stig Arnesen i Juritzen forlag.

I toppen Samartin har solgt over 750 000 bøker her til lands. Denne uka ligger hun i toppen av boklista for både skjønnlitteratur, med «Mofongo», og pocket- og billigbøker med bøkene «Salvadorena» og «Señor Peregrino».

Nå legger hun ut på en tre ukers Norges-turné for å presentere sin nye bok «La Peregrina», som er en frittstående fortsettelse av «Señor Peregrino» fra 2006.

- Forventningene foran årets turné er skyhøye. Vi tror det blir som i fjor, bare enda mer folk, sier Arnesen.

- Hun er så flink til å møte leserne sine. Hun møter dem én og én, og gir alle følelsen av at de har hatt et privat møte med henne, sier han.

Rekordopplag Førsteopplaget av «La Peregrina» er på 90.000 eksemplarer. Det er det største førsteopplaget i Juritzen forlags historie.

- Vanligvis ligger et førsteopplag på rundt 2000 eksemplarer. Tallet sier noe om hvor populær hun er, sier Arnesen.

- Hva tror du det er som gjør henne så populær i Norge?

- Måten hun skriver på, veldig vakkert, med en type magisk realisme, var mangelvare her i Norge da den første boka kom ut. Det har slått veldig an hos kvinner.

Den omfattende turnéen avsluttes i Den norske opera 18. september, i forbindelse med Bokfestivalen.