Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Cecilie Hellestveits Syria-bok er imponerende, men skjemmes av rusk

Alt om Syria-krigen.

OMFATTENDE: Cecilie Hellestveit har skrevet den foreløpig eneste boka på norsk som omfatter alle sider ved Syria-konflikten. Bildet er fra Douma i Syria 8. januar.
 Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
OMFATTENDE: Cecilie Hellestveit har skrevet den foreløpig eneste boka på norsk som omfatter alle sider ved Syria-konflikten. Bildet er fra Douma i Syria 8. januar. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Akademiske bøker er som regel interessante, men for de få. Ofte skrevet på fagspråk og bygd opp rundt en forskers detaljkunnskaper og vitenskapelige funn. Derfor er det befriende når en akademiker tar spranget over i den litt mer journalistiske verden – for å skrive for de mange.

Cecilie Hellestveit har gjort denne reisen med boka «Syria. En stor krig i en liten verden». Det er ei bok om det historiske bakteppet, om Syrias diktator Bashar Assad, om terrorgrupper, om lokale, regionale og internasjonale aktører, om krigens dynamikk og konfliktlinjer, om en direkte krig og en stedfortrederkrig og om hvem som kjemper for hva og for hvem.

Komplisert, ja. Derfor er også Midtøsten et område man bruker mange år på å kunne forstå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?