Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cecilie Løveid

Cecilie Løveid får Kritikerprisen

- Viser en dikter som i lek og alvor finner ord for det vanskelig sagte, skriver Kritikerlaget i begrunnelsen.

VINNER: Cecilie Løveid får Kritikerprisen for «Vandreutstillinger». Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
VINNER: Cecilie Løveid får Kritikerprisen for «Vandreutstillinger». Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilie Løveid stakk av med kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok for «Vandreutstillinger». Prisen ble offentliggjort på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

De andre nominerte var Jan Kjærstad for «Berge», Olaug Nilssen for «Tung tids tale» og Carl Frode Tiller for «Begynnelser».

««Vandreutstillinger» står fram som en suveren behandling av det historiske og det samtidige i diktform, og viser en dikter som i lek og alvor finner ord for det vanskelig sagte», skriver Kritikerlaget i begrunnelsen.

Løveid har tidligere vunnet Brageprisen for «Vandreutstillinger». «En slags streng presisjon oppi all vilterheten», skrev Dagbladets anmelder.

Prisen for beste sakprosabok for voksne gikk til Anne Bitsch for «Går du nå, er du ikke lenger min datter», mens Øystein Vidnes fikk prisen for beste oversettelse for «Tre kvinner» av Robert Musil.

«Hysj» av Magnhild Winsnes ble kåret til årets barne- og ungdomsbok. Carina E. Beddari fikk prisen for årets litteraturkritiker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!