Cecilies tyggiskunst

NEW YORK (Dagbladet): Søndag fylles hele F15 på Jeløya med Cecilie Dahls (40) sanselige installasjoner og bilder. I mellomtida er det tygget kilovis med tyggegummi i Dahls atelier i Brooklyns øde industriområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det første du gjør når du kommer inn i Cecilie Dahls atelier i Brooklyn, er å putte en tyggegummi i munnen. Merke og farge kan du velge selv, og når gummien er tygget myk og god, er det å bare å klistre den fast et sted Cecilie peker på.

- Selv kan jeg ikke fordra tyggegummi, sier den norske kunstneren som bor og arbeider i New York. Som så mange andre kunstnere har hun flyttet ut fra Manhattan for å ha økonomiske muligheter til å bedrive sin kunst. Et godt stykke inn i Williamsburg er det fremdeles priser som kan overkommes.

Is og orgasme

På veggene henger tyggisbilder og fotografier hvor et par blåser store rosa tyggisballonger sammen.

- Det er klissete, ekkelt, søtt og deilig. Utstillingen skal hete «Suckers» og ha det ultimate amerikanske ikonet som kjerne. Og da er jo tyggegummi ganske fristende, sier Cecilie Dahl, som har jobbet med materien i tre år.

Da vi møtte henne i Brooklyn-atelieret var det konstruksjonen av en stor isblokk som opptok mest av hjernekapasiteten. Utstillingens mest spennende installasjon er en svær isblokk, eller isobelisk. Midt inne i isblokka er det en videoskjerm. Videoen viser et tungekyss i nærbilder mens lyden av hjerteklapp, tung pusting, orgasmestønn og fly som tar av, fyller rommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer