SETTER PENGER PÅ SPILL: Celina Midelfart har kjøpt seg inn i Funcom. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SETTER PENGER PÅ SPILL: Celina Midelfart har kjøpt seg inn i Funcom. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Celina Midelfart kjøper seg inn i Funcom

Kosmetisk barbari.

(Dagbladet.no): Celina Midelfarts investeringsselskap Midelfart Invest har dukket opp på «topp 20»-listen over akskjeeiere i det norske spillselskapet Funcom, melder Finansavisen.

Selskapet havner på en 17.-plass på topplista med 325.000 aksjer, noe som med forrige ukes snittkurs på rundt tre kroner tilsvarer en investering på omtrent én million kroner.

Siden Funcom lanserte «Age of Conan» i fjor vår, har verdien på aksjen rast fra en topp på 55,50 kroner og til dagens jevnt lave kurs. Verdien har i løpet av året krympet med 86 prosent.

- Vi har som policy at vi ikke sier hva vi gjør i aksjemarkedet og begrunner enkelthandler, sier daglig leder Geir Moe i Midelfart Invest til Finansavisen.

Funcom-aksjen sank som et resultat av at spillerne flyktet fra Funcoms storsatsing «Age of Conan» etter klager om at spillet ikke hadde nok innhold utover i spillet. Funcom jobber nå med å videreutvikle og fylle spillet med nytt innhold, men spørsmålet er om dette holder for å gjenvinne markedets tillit.

- Vi har en hold-anbefaling på Funcom. Mye av det som er fokus rundt selskapet er om de klarer å holde på kontantbeholdnigen før lanseringen av neste spill og uten å ty til ny finansiereing, sier analytiker Fredrik Thoresen i DnB NOR Markets til Finansavisen.

Han anslår at «Age of Conan» nå har rundt 70.000 spillere, mot de 415.000 aktive spillerne Funcom rapporterte om i august i fjor.

I løpet av året kommer en utvidelsespakke til «Age of Conan», og Funcom jobber også med sitt neste store spillprosjekt «The Secret World» - også et onlinerollespill.

KRIGSSMINKE: Det er mye sminke i «Age of Conan», men neppe av den typen Celina Midelfart handler med til daglig.
KRIGSSMINKE: Det er mye sminke i «Age of Conan», men neppe av den typen Celina Midelfart handler med til daglig. Vis mer