Celine Aagaard slutter som redaktør i Stylemag

Går til reklamebransjen og blir kollega med Stian Blipp.

-HAR TENKT PÅ DET LENGE: - Dette er en avgjørelse jeg har tenkt på i flere måneder, uten at det ligger noe dramatikk rundt det, sier Stylemag-redaktør Celine Aagaard til Dagbladet. I dag ble det kjent at hun slutter på nyåret. Foto: Lars Eivind Bones
-HAR TENKT PÅ DET LENGE: - Dette er en avgjørelse jeg har tenkt på i flere måneder, uten at det ligger noe dramatikk rundt det, sier Stylemag-redaktør Celine Aagaard til Dagbladet. I dag ble det kjent at hun slutter på nyåret. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Den 38 år gamle Stylemag-redaktøren Celine Aagaard ønsker nye utfordringer og har forlatt Aller Media-skuta, som har vært hennes arbeidssted hele hennes voksne liv.

I dag la hun følgende melding ut på sin Facebook-konto:

«I forrige uke sa jeg opp min stilling i Aller Media etter 18 fantastiske år! Nå skal jeg tenke kreativt alene, med Anti og med de som vil være med på nye utfordringer».

Mye kritikk Celine Aagaard går dermed fra redaktørkrakken til reklame og kommunikasjonsbransjen. Hun sa opp jobben i Aller Media fredag 31. oktober og begynner i reklame og kommunikasjonsselskapet Anti på nyåret.

Aagaard og Stylemag har måttet tåle massiv kritikk fra presseetikk-eksperter.

Kritikken går bl.a. ut på at i et stort Tone Damli-oppslag roser Damli nettbutikken Bloppis, som er eid av nettopp Stylemag og Aller.

Aagaard har også fått pressetisk tyn for skjult reklame i forbindelse med at hun ga positiv H&M-omtale i eget blad.

Den svenske klesgiganten er også annonsør på Aagaards moteblogg.

-Tenkt på det i måneder - Dette er en avgjørelse jeg har tenkt på i flere måneder, uten at det ligger noe dramatikk rundt det. Jeg fått flere spennende henvendelser og jobbtilbud det siste halvåret, og da jeg fikk henvendeslen fra Anti, føltes det riktig.

- Du har fått mye kritikk. Har det noe med avgjørelsen å gjøre?

- På ingen måte. Som sagt er dette noe jeg har vurdert i flere måneder, og dørene til Aller er heller ikke lukket med tanke på videre samarbeid på ulike plattformer.

- Uten dramatikk Ansvarlig redaktør Gjyri Helen Werp bekrefter at Aagaard har sagt opp:
 
- Det skjedde for en uke siden, på eget initiativ og helt uten dramatikk.

Det er selvsagt trist å miste en dyktig og god kollega. Celine har gjort en helt fantastisk jobb gjennom 18 år i Aller Media.
 
- Har det noe med kritikken mot henne fra presseetisk hold?
 
- Nei, overhodet ikke. Hun går nå til kommunikasjonsbyrået Anti for nye utfordringer, sier Werp, som ikke utelukker et samarbeid med Aagaard i framtida.

- Vi er godt i gang med å finne Celines erstatter og det offensive arbeidet med merkevaren StyleMag fortsetter.  

I reklame- og kommunikasjonsbyrået Anti kommer hun til å jobbe under det nystartede underselskapet «Brandpeople» med bl.a. Stian Blipp. «Brandpeople» jobber med å bygge personer som merkevarer.