Celine Dions mann anmeldt for voldtekt

PARIS (Dagbladet.no): René Angélil, Celine Dions mann og impresario, anklages av amerikanske Yun Kyeong Sung Kwon for seksuell trakassering og voldtekt i 2000. Hun har anmeldt forholdet etter at han ikke respekterte avtalen de inngikk.

19. mars 2000 ga Celine Dion, gravid, en konsert i Las Vegas. Hennes spilleglade mann René Angélil, over 60, tilbrakte kvelden foran spillemaskinene på hotellet Caesar's Palace, hvor paret ofte vanker, forteller avisa France Soir.

Der la han merke til den opprinnelig koreanske Yun Kyeong Sung Kwon foran en pokervideo. Angélil blunket til henne. Det var alt.

Fulgte etter

Men ifølge offeret kom han tilbake to timer seinere og tilbød henne to billetter til sin kones show hvis han fikk telefonnummeret hennes. Og så ble han svært ubehagelig da han fulgte henne til hotellrummet hennes og trengte seg inn. Der hevder den unge kvinnen at han tvang seg til seksuell omgang med henne.

Ifølge Celine Dions talskvinne Francine Chalout dreier det seg om falske beskyldninger. Celine Dion skal ha visst alt. For å unngå skandale ble det inngått en avtale med offeret, som skulle tie etter å ha mottatt en stor sum penger. Det er derfor det ikke har vært snakket om saken før.

Men nå sier Kwon at René Angélil ikke har unnskyldt seg, slik han skulle ifølge avtalen. Fredag anmeldte hun forholdet hos en dommer i Las Vegas.

Munnkurv

Angélil, som hadde tenkt å forklare seg foran pressen i New York i dag, har fått munnkurv inntil videre.

Saken kan få det berømte paret til å angre på at det nettopp hadde bestemt seg for å slå seg ned i Las Vegas for tre år. Celine Dion skal ha et flunkende nytt show der, og paret skal bo en halvtime utenfor spillebyen med sin lille sønn René-Charles.

René Angélil, som nettopp har vært gjennom en vanskelig behandling for hudkreft, har ikke tenkt å la seg knekke av denne saken, sier en nær venn.

Celine Dion er svært knyttet til mannen som oppdaget henne og støttet henne i de tidligste årene av hennes karriere, blant annet ved å pantsette huset sitt for å finansiere henne.

ANMELDT: René Angélil skal ifølge Yun Kyeong Sung Kwon ha voldtatt henne.