Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Celine og Sissel på samme plate

- Fantastisk artig! stråler Sissel Kyrkjebø etter å ha innsett at hun har internasjonal kjempesuksess med både «Prince Igor»-singelen og musikken til filmen «Titanic». Nå forhandles det om å gi ut en CD-singel med Celine Dion og Sissel sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Og det å ha to internasjonale suksesser samtidig gjør dette enda mer morsomt, sier Sissel i en kommentar gjennom sitt management til Dagbladet.

Sissels samarbeid med ræpperen Warren G. ble først en stor-suksess: 600 000 singler er hittil solgt _ og det før singelen er lansert i USA. Men nå er det først og fremst musikken til verdens dyreste film, «Titanic», som gjelder.

Soundtracket fra filmen har klatret opp til en 11. plass på Billboard-lista.

- Vi sprengjobber

- Jeg kan bekrefte at det sprengjobbes med å få til en avtale om utgivelse av en singel med Celine Dion og Sissel sammen, sier direktør i Polygram, Jørn Johnsen, til Dagbladet.

Singelen vil inneholde Celine Dions «My heart will go one» og en sekvens eller en miks av gjennomgangsmusikken i filmen, som altså Sissel står bak.

- Det er fint å få markert at det ikke er Celine Dion som står bak den vakreste musikken i «Titanic»-filmen, sier Johnsen.

Sammen med Polygram i Los Angeles forhandler han nå med både plateselskapet Sony og Sissels management om å få gitt ut en ny «Titanic»-singel.

- Kommer singelen ut før filmen har premiere her i Norge den 13. februar?

- Ja, jeg tror og håper vi skal få til det.

Nøye planlagt

Det er lagt opp en genial firetrinnsrakett for å bygge opp Sissels navn: Først sang Sissel i barnefilmen «Pinocchios fantastiske eventyr». Deretter samarbeidet hun med Warren G. om «Prince Igor»-låta. Nå gjør hun suksess med sin «humming», der Sissel stemme er instrumentet, i filmen «Titanic». Senere i vinter synger Sissel på den nye plata til irske The Chieftains, «Tears of Stone».

- Hennes irske uttale er brilijant _ og etter å blitt kjent med hennes stemme var det soleklart at hun skulle være med på vår plate, fortalte den levende legenden Paddy Moloney i The Chieftains til Dagbladet tidligere i høst.

Etter alt dette er Sissels stemme kjent i brede markeder over hele verden _ helt perfekt «timet» opp i mot Sissels soloplate.

- Sissel er ingen prosjekt-person det ikke ligger noen plan bak, understreker Johnsen, som hele tiden har vært optimistisk i forhold til bergensartisten.

- Vi har alltid gått ut i fra at det er kun spørsmål om tid for hennes internasjonale gjennombrudd. Derfor har ingen forhastet seg, sier Johnsen, som hevder at han ikke vet når Sissels soloplate kommer ut.

Sissel og produsent Rick Chertoff har vært i studio sammen, men de har ikke begynt noen form for innspilling. Chertoff er kjent for å være en svært god sangprodusent og han har i det siste jobbet tett med Joan Osburne og Cyndi Lauper.

- Alt dette passer oss svært bra, sier Johnsen.

SAMMEN PÅ PLATE: Plateselskapet Polygram og Sony samt Sissel Kyrkjebøs management forhandler nå om å få Sissel Kyrkjebø og Celine Dion ut på samme singel. - Vi satser på at singelen skal være klar til premiere her i Norge den 13. februar, sier Polygram-direktør Jørn Johnsen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!