Tre nøtter til Askepott

Cengiz spiller drømmeprinsen

Cengiz Al blir Astrid S sin prins i nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott».

DRØMMEPRINS: Cengiz Al spiller prinsen til Astrid S' Askepott. Foto: Nordisk Film.
DRØMMEPRINS: Cengiz Al spiller prinsen til Astrid S' Askepott. Foto: Nordisk Film. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Cengiz Al har landet rollen som prinsen i den norske nyinnspillingen av «Askepott». Det opplyser Nordisk Film i en pressemelding tirsdag morgen.

- Cengiz har en tilstedeværelse og en menneskelig varme som kombinert med en høyreist holdning gjør ham til, ja nettopp, hele Norges drømmeprins, sier Produsent Frederick P N Howard.

Trailer: "Tre Nøtter Til Askepott" (1973). Video: Youtube. Vis mer

Al er kjent fra NRK-klassikeren «Skam» og spillefilmen «Alle utlendinger har lukka gardiner» basert på boka med samme navn av Maria Navarro Skaranger.

«Tre nøtter til Askepott» spilles i disse dager inn i den norske fjellheimen.

- Jeg hadde nettopp blitt pappa da jeg fikk telefon om å prøvespille for rollen som prinsen. Jeg har hatt skikkelig adrenalinkick siden da, og nå er vi endelig i gang med denne vakre storfilmen. Det føles som en drømmerolle! Jeg var egentlig livredd for hester, men nå elsker jeg å galoppere, sier han i pressemeldingen.

Prinsesse Astrid

Forrige uke ble de kjent at Astrid S har fått rollen som Askepott.

- Vi har lett høyt og lavt i by og land, østenfor sol og vestenfor måne på jakt etter vår Askepott. Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sa produsent Frederick P N Howard i en pressemelding.

SER DU FORSKJELLEN?: «Tre nøtter til askepott» ble i 2015 modernisert med 7,4 millioner kroner fra EØS-kassa til regjeringen. Se forskjellen her. Video: EØS-midlene, Utenriksdepartementet Vis mer

I pressemeldingen fortalte en henrykt Astrid Smeplass om rollen.

- Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli, ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad.

Nyinnspilling

Det var i februar i fjor at det ble kjent at juleklassikeren skulle komme i ny drakt.

Filmen har ifølge NFI et totalbudsjett på 38 millioner kroner, og fikk i fjor tildelt sju millioner kroner i støtte.

Den tsjekkiske julefilmen fra 1973 har blitt vist på NRK hver jul siden 1996, og er et fast innslag på julaften for svært mange.

Filmen får premiere i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer