$cenic kaster klærne

Den tidligere trusemodellen Nicholas Holender kaster igjen klærne. Nå gjør han det som artisten $cenic for å selge plater til tenåringsjenter.

Nicholas Holender (23), eller $cenic som han heter som artist, kom fra England til Norge for å spille på Start for to og et halvt år siden, men måtte livnære seg som modell i Oslo da treneren dro uforutsett til Japan.

I dag kommer han med sin debutplate «Aquarius». Et hybridalbum med både pop, ræpp og hip-hop som definitivt er glattet og søt-tilpasset for det store og hysteriske tenåringsjente-markedet.

Ble overfalt

Var det noen som nevnte hysterisk, hylende ungpiker? Jo takk, det har han for lengst fått erfare, til tross for bare to singler ute og labert salg, inntil han i dag kommer med «Aquarius».

- Jeg hadde en gang 200 jenter etter meg. Det var et sjokk for meg da jeg oppdaget at det var meg de så etter. Jeg måtte løpe og gjemme meg, men samtidig er det også smigrende. Det er jo tross alt på grunn av det jeg holder på med, sier $cenic til Dagbladet.

Om kort tid skal plata lanseres i både Frankrike og Danmark, og plateselskapet har høye forventninger til salg av plata.

- Ja, dette er kommersiell musikk, og jeg skjemmes ikke av å ha laget noe som forhåpentligvis vil selge godt.

Tilfeldigheter

Han hadde ikke store musikalske ambisjoner før en rekke tilfeldigheter førte til at han laget en miks av Mr Mister's «Broken Wings» og ble fanget opp av noen i bransjen.

- Jeg har hatt flaks, samtidig som jeg tror at jeg har båret på et musikktalent lenge. Nå føles det som om det bare er musikk jeg har holdt på med i livet mitt. Jeg er mektig stolt over det jeg har fått til, sier $cenic, som tror at modellkarrieren har hjulpet ham til å ta steget helt ut.

- Jeg tør jo vise meg fram.

TENÅRINGSJENTENES DRØM? Bilder som dette skal få tenåringsjentene til å dåne for $cenic.