Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cezinando (20) er årets Urørt - takket både mamma og skolerådgiveren for seieren

Kristoffer Cezinando vant både publikum og juryens gunst.

RAPPER TIL TOPPS: Cezinando vant årets Urørt-finale. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
RAPPER TIL TOPPS: Cezinando vant årets Urørt-finale. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK P3s Urørt-finale holdes til vanlig i Trondheim, men i år den lagt til musikkfestivalen Bylarms avslutningsdag.

I løpet av 2015 ble 33 band og artister kåret til «Ukas Urørt», og kjempet dermed om muligheten til å bli med i finalen. Senere ble disse redusert til fem kandidater, før de tre hovedfinalistene ble utvalgt fredag. 

Finalistene som konkurrerte om anerkjennelsen lørdag kveld var henholdsvis pop-artist Ida Stein, rapper Cezinando og rockebandet Fasit.

Ved 21-tiden ble det klart at den 20 år gamle rapperen fra Oslo gikk helt til topps i den gjeve konkurransen. 

- Jeg vil sende et utrop til rådgiveren min på videregående som ba meg ta tredjeklasse om igjen, fordi hun ikke trodde at den musikkgreia var en så jævla god plan, fortalte han til de oppmøtte i storsalen til konsertstedet Sentrum Scene, melder P3.

Han dro heller ikke skam på hiphop-bakgrunnen idet han takket blant annet moren sin for suksessen.

- Jeg elsker deg, mamma, utbrøt 20-åringen fra scena.

Urørt-konkurransen er en viktig katalysator for mer eller mindre ukjente norske musikkartister som ønsker å bli sett og hørt i Norge.

At finalen ble lagt til musikkbransjefestivalen Bylarms siste kveld minimerer heller ikke sjansene for at de unge talentene blir tatt inn i  varmen.

Foruten å sjarmere publikum må dommerpanelet også overbevises, og i år var det ekspertene Cato Sundberg fra Donkeyboy, Veronica Maggio fra Sverige, Marie Amdam fra Razika og musikksjef i P3 Mats Borch Bugge som avgjorde skjebnen til finalistene. 

Cezinando ga ut EPen «Cez 4 Prez» allerede som 16-åring, og slapp albumet «framtid:sanntid» i 2014. Årets Urørt-finale ble vunnet med låta «?PA».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!