«Syk Pike» på filmfestivalen i Cannes:

Cezinando i film med møbeltyveri

Norges representant i Cannes, filmen «Syk Pike», inneholder flere referanser til Kristoffer Cezinando Karlsens (26) møbeltyveri.

MED I FILM: Kristoffer Cezinando Karlsen har en liten rolle i filmen «Syk Pike» som har verdenspremiere i Cannes. Deler av handlingen har også klare likhetstrekk med møbeltyveriene artisten er dømt for. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den Cannes-aktuelle filmen «Syk Pike» av manusforfatter og regissør Kristoffer Borgli, dukker artisten Cezinando opp.

Dagbladet har sett den Cannes-aktuelle spillefilmen. Etter å ha sett filmen, er det mulig å se klare likhetstrekk mellom en del av filmens handling og møbeltyveriene som artisten Kristoffer Cezinando Karlsen nylig ble dømt for.

Blant annet stjeler hovedpersonene en designerstol på høylys dag - mens forretningen er åpen for kunder. Det har også Cezinando forklart at han og de andre involverte hadde gjort.

I tillegg er hovedpersonenes leilighet full av dyre designer-stoler, som man får opplyst at er stjålet.

Med i filmen

I en festscene helt i starten av filmen, er også artisten selv å se på filmlerretet - hvis man ser ekstra godt etter.

Cezinandos manager, Silje Larsen Borgan, bekrefter overfor Dagbladet at artisten medvirket i filmen som statist en av opptaksdagene, men de ønsker ikke å kommentere saken utover det.

- Kristoffer ble invitert som statist og var med på en opptaksdag. Utover det har vi ingen kommentarer til filmens innhold, skriver Larsen Borgan i en SMS til Dagbladet.

Noen strofer av Cezinandos kjempehit «Håper du har plass» blir også sunget av en av filmens hovedpersoner.

Dagbladet har prøvd å få et intervju med filmens regissør Kristoffer Borgli, men han har ikke hatt mulighet til å svare på spørsmålene.

Det opplyses imidlertid at «Syk Pike» ble filmet i Oslo og Gøteborg høsten 2021. Altså lenge før det ble kjent for offentligheten at akkurat Cezinando var en av de siktede i møbeltyveriene. De faktiske tyveriene ble begått i januar, februar og mars 2021

Verdenspremiere i Cannes

«Syk pike», på engelsk «Sick Of Myself», har verdenspremiere på den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes søndag.

Filmen ble valgt ut til å vises under festivalens Un Certain Regard-program.

- Å bli invitert til Cannes og Un Certain Regard er en fantastisk anerkjennelse for Kristoffer som regissør og den beste starten vi kunne drømme om for denne filmen, sa filmens to produsenter, Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures, i en pressemelding da nyheten om Cannes ble kjent.

ANDRE SPILLEFILM: Regissør og manusforfatter Kristoffer Borgli spillefilm-debuterte med «DRIB» i 2017. Her er han avbildet under festpremieren av filmen. Foto: Heiko Junge / NTB
ANDRE SPILLEFILM: Regissør og manusforfatter Kristoffer Borgli spillefilm-debuterte med «DRIB» i 2017. Her er han avbildet under festpremieren av filmen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Filmen er manusforfatter og regissør Kristoffer Borglis andre spillefilm, etter debuten «DRIB» fra 2017.

Bjørkly Graver og Berentsen Ottmar var også produsentene bak den prisbelønte og Oscar-nominerte «Verdens verste menneske», sammen med Thomas Robsahm.

Dette er andre år på rad at et norsk bidrag er representert under festivalen, da også «Verdens verste menneske» deltok, og vant for beste kvinnelige skuespiller, i hovedkonkurransen i fjor.

«Syk Pike» handler om 29 år gamle Signe, som føler seg lite suksessfull sammenliknet med omgangskretsen. Etter en ulykke på jobb, setter hun i gang et selvrealiseringsprosjekt, hvor målet er å få oppmerksomhet og omtanke fra andre. Seerne er vitne til hvor langt Signe er villig til å gå for å nå sitt mål.

Filmen vil få norsk premiere i september i år.

HOVEDROLLER: Eirik Sæther og Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollene som kjæresteparet Thomas og Signe i «Syk pike». Foto: Oslo Pictures
HOVEDROLLER: Eirik Sæther og Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollene som kjæresteparet Thomas og Signe i «Syk pike». Foto: Oslo Pictures Vis mer

Dømt til samfunnsstraff

Den prisvinnende artisten er spesielt kjent for låta «Håper du har plass», og albumene «Noen ganger og andre» og «Et godt stup i grunt vann». For sistnevnte fikk han også svært god anmeldelse av anmelder Mathias Rødahl i Dagbladet. Rødahl kalte Cezinando «Norges beste tekstforfatter». 26-åringen har tidligere fått både Spellemannprisen og P3 Gull.

Mandag 16. mai ble Cezinando dømt til 120 timer samfunnsstraff for å ha vært med på fem tyverier av luksus-møbler. Tyveriene ble begått i januar, februar og mars 2021, og den samlede verdien på møblene som ble stjålet var på 380.000 kroner.

I tillegg til samfunnsstraff, ble artisten dømt til å betale erstatning på 16.320 kroner til Feniqia Oslo AS, et av stedene som fikk frastjålet møblement.

Artisten hadde allerede tilstått tyveriet før han møtte i en tilståelsessak i Oslo tingrett mandag. I retten erkjente han seg skyldig i grovt tyveri, samt erstatningsansvar.

- Jeg ser tilbake på det med anger, og jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å levere det tilbake i samarbeid med politiet. Den generelle følelsen er anger og motivasjon til å legge det bak meg, forklarte han.

26-åringen var ordknapp da det ble spurt om motivet for tyveriene.

- Det ønsker jeg dessverre ikke å svare på, sa artisten i retten, men la så til at tyveriene ble gjennomført for egen vinning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer