Challenger-etterlatte raser over Beyoncé-låt

- Vanskelig å høre for familiene.

(Dagbladet): Superstjerna Beyoncé har fått mye oppmerksomhet for sitt nye selvtitulerte album «Beyoncé».

Hun har blitt hyllet for måten hun slapp albumet på, fått mye skryt for albumets innhold av både anmeldere og på sosiale medier, og har satt salgsrekord på kort tid.

Men nå får hun også kritikk - fra noe uventet hold.

Raser mot låt Hollywood Reporter skriver at tidligere NASA-astronauter og deres familier raser mot en av Beyoncés låter på albumet.

I introen til låta «XO» hører vi nemlig et lydklipp knyttet til tragedien da romfartøyet Challanger eksploderte i 1986, og sju astronauter døde om bord.

- Flight controllers here looking very carefully at the situation. Obviously a major malfunction, sa daværende NASA-offiser Steve Nesbitt, da tragedien skjedde, i et seks sekunders lydklipp.

Det er nettopp dette lydklippet som er intro til Beyoncés nye låt, som i utgangspunktet handler om et vanskelig kjærlighetsforhold.

Både tidligere og nåværende NASA-astronauter sier til ABC News at de mener Beyoncés låt er «ufølsom» og enkelte mener hun bør fjerne klippet fra låta.

Enken June Scobee Rodgers, som var gift med astronauten Dick Scobee som omkom i Challenger-ulykken, sier til ABC at hun er skuffet over at klippet nå er brukt i Beyoncés låt.

- Øyeblikket som er med i denne låta er emosjonelt og vanskelig å høre for familiene, kollegaene og vennene knyttet til Challenger-ulykken. Vi har alltid prøvd å ikke fokusere på hvordan våre kjære døde, men heller hvordan de levde og den arven de har etterlatt seg i dag, sier hun.

Tidligere NASA-ansatt Keith Cowing oppfordrer Beyoncé til å fjerne klippet fra låta.

- Ment som hyllest Beyoncé sier til ABC at hun er veldig lei seg for oppmerksomheten låta har fått.

- Mine tanker går til familiene som mistet sine kjære i Challenger-tragedien. Sangen «XO» ble spilt inn med hensikt å trøste dem som har mistet noen og minne oss på at uventede ting kan skje, så man må elske og sette pris på hvert minutt man har med sine nærmeste, sier hun og fortsetter:

- Låtskriverne inkluderte klippet som en hyllest til det uselviske arbeidet Challenger-astronautene gjorde, i håp om at de aldri vil bli glemt.