Chance the Rapper avlyser Kadetten

Erstattes av ASAP Rocky.

AVLYSER: Chance the Rapper kommer ikke til å opptre på Kadetten i år. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER: Chance the Rapper kommer ikke til å opptre på Kadetten i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chancelor Jonathan Bennett, bedre kjent under artistnavnet Chance the Rapper, avlyser den planlagte konserten på Sandvika-festivalen Kadetten og erstattes av ASAP Rocky (Rakim Mayers). Dette skriver markedssjef Inger Bråten i Kadetten Music Festival i en e-post til Dagbladet.

Hun opplyser også om at årsaken skal være «uforutsette omstendigheter».

- Dessverre har han kansellert turneen i Europa, og dessverre så nærme Kadetten. Men vi har vært veldig heldig å få en like så god erstatter i ASAP Rocky, så vi er meget fornøyd, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen.

Festivalen omtaler erstatteren som «en innovatør og evolusjonær musiker som er et ikon, kunstner, designer, kreative direktør og entreprenør» på sin offisielle nettside.

Ikke første gang

Rapperen avlyser hele Europa-turneen, inkludert Roskildefestivalen, hvor han erstattes av rapgruppa Wu-Tang-Clan, ifølge Dagsavisen .

Kadetten er ikke den første norske festivalen som har blitt rammet av plutselige endringer i artistens turnéplaner. I 2017 avlyste han blant annet en konsert på Øyafestivalen i Oslo.

Ifølge nettsedet Billboard ble Europa-turneen i 2017 avlyst på grunn av «konflikter knyttet til planlegging». Året før avlyste han tre konserter grunnet «personlige årsaker».

Prisvinner

Chance the Rapper debuterte med mixtapen «10 Day» i 2012. Tredjealbumet «Coloring Book» sikret ham tre Grammy-priser, deriblant prisen for beste rap-album.

I tillegg til ASAP Rocky kommer også hip hop-favoritten Cardi B (Belcalis Marlenis Almánzar) til festivalen på Sandvika. Det har tidligere hersket usikkerhet om rapperen faktisk kom til å dukke opp, men ifølge Aftenposten har hun nå oppdatert sin offisielle turnéliste og dermed bekreftet bookingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer