Anmeldelse «Chaplin: Diktatoren», Rogaland Teater:

«Chaplin: Diktatoren» er ett av teaterhøstens høydepunkter

Chaplin for moderne tider

LEVENDE BILDER: Lars Funderud Johannessen som Chaplin i «Diktatoren». Her i tango med Glenn André Kaada. Foto: Stig H. Dirdal, Rogaland Teater
LEVENDE BILDER: Lars Funderud Johannessen som Chaplin i «Diktatoren». Her i tango med Glenn André Kaada. Foto: Stig H. Dirdal, Rogaland Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Chaplin visste, og viste, at kunst kan være underholdning og at underholdning kan være kunst. Han visste, og viste, at latter kan ha påvirkningskraft og at erkjennelser må modne for å kunne vinne makt.

Disse bevissthetene er også tydelige i Morten Joachim og Line Hofoss Holms videreføring av Chaplins «Diktatoren».

Utvidelser

Forestillingen de og deres ensemble nå har skapt med grunnlag i filmen og i historiene rundt den er langt mer enn en rekonstruksjon av en klassiker. Den er også langt mer enn en rekonstruksjon med ekstramateriale. Den er en svært engasjerende programerklæring om - og samtidig et bevis på - kunstens overbevisningskraft. «Chaplin: Diktatoren» forstår menneskets behov for avkobling fra virkeligheten gjennom underholdning, og påkobling til virkeligheten gjennom kunst.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer