Charade igjen

Audrey Hepburn og Cary Grant lekte «Charade» i 1963. Nå skal Jonathan Demme filme den på nytt - men hvem kan fylle Hepburns rolle? Thandie Newton kanskje?

Ett av 1950- og 60-tallets største filmikoner var uten tvil Audrey Hepburn. Med sine dådyrøyne og elegante skikkelse sjarmerte hun publikum i senk syngende på «Moon River» i «Breakfast at Tiffany's», som prinsesse på vift i «Roman Holiday» og reformert fattigpike i «My Fair Lady».

I 1963 gjorde hun suksess sammen med datidens store filmsjarmør, Cary Grant i komithrilleren «Charade». Hepurn spiller Regina Lampert. Ektemannen hennes blir drept etter å ha stjålet en formue, og Regina befinner seg på flukt fra fire skumle menn. Som en reddende engel kommer mystiske Charlie (Cary Grant), men det viser seg at ikke hans motiver er helt til å stole på.

Møte med Besson

Nå ønsker Jonathan Demme («Nattsvermeren») å lage en ny versjon av den klassiske sekstitallsfilmen. Demmes prosjekt heter foreløpig «The Truth about Charlie», og Demme har for tida møter med den franske regissøren Luc Besson i Paris. Demme ønsker detaljert informasjon om hvordan man bør gå fram for å få frem de mest spennende sidene ved Paris på film - og hvordan man bør forholde seg til franske filmfolk, skriver Variety.

Jonathan Demme ønsker seg Mark Wahlberg og Thandie Newton i rollene til Grant og Hepburn.

Det er derimot usikkert om noen av de to kan stille opp i det aktuelle tidsrommet. Wahlberg har fått mange attraktive rolletilbud etter at han sikret seg hovedrollen i Tim Burtons nyfilmatisering av «Planet of the Apes».

Stoppes av streik

Demme hadde egentlig planlagt «Intolerable Cruely» med Tea Leoni som sin neste film. På grunn av at skuespillerteamet Demme ønsket seg ikke kunne stille opp før den forventede skuespillerstreiken neste sommer, blir prosjektet utsatt. De som forventes å gå ut i streik, er skuespillere (Screen Actors Guild) og manusforfattere (Writers Guild of America). Produsentene i de store studioene arbeider nå med en ny tidstabell: før og etter streiken.

Dermed har Demme kastet sine øyne på den Hitchcock-aktige thrilleren «The Truth about Charlie», og vi venter i spenning på å se hvem som skal fylle skoene til Grant og Hepburn.

Audrey og CaryFoto: SCANPIX
Mark og ThandieFoto: SCANPIX