Charles - populær 50-åring

Prins Charles våknet opp lørdag morgen, 50 år gammel, med vissheten om at han skårer godt på popularitets-barometeret og med en storstilt fest foran seg der kjæresten Camilla Parker Bowles vil være vertinne.

Verken dronning Elizabeth eller Charles' brødre vil delta på festen lørdag kveld, men fredag feiret Charles sammen med hele familien. Foran 850 celebre gjester reiste prins Charles seg og takket mamma for det flotte bursdagsselskapet.

Dronningens feiring av sønnens 50-årsdag i Buckingham Palace var hennes offisielle hyllest til Charles. Blant gjestene var statsministre, framtredende politikere, skuespillere, idrettsstjerner og mennesker Charles har kommet i kontakt med gjennom sitt veldedige arbeid. De fikk høre en uventet lang tale fra Dronningen, som vanligvis ikke ytrer mange ord offentlig ved slike anledninger. Denne gangen gjorde hun et unntak, og lovpriste sønnen i brede ordelag.

«Takk, mamma»

- Kveldens fest er en takk for alt du har oppnådd. Gjestene representerer alle variasjonene i samfunnet vårt, og de har alle nytt godt av din brede interesse, din visjon, din medfølelse og ditt lederskap, sa Dronningen - og gjestene ga henne spontan applaus før hun utba en skål for sin eldste sønn.

Charles var ikke sen om å takke for de varme ordene, i mer uformelle vendinger enn britene er vant til fra den kanten.

- Kjære mamma...eller Deres Majestet. Jeg takker for både de varme ordene og for at du har arrangert denne festen i kveld.

Vendt mot resten av gjestene fortsatte han:

- Jeg vet ikke hvordan foreldrene mine har klart å holde ut med meg helt siden 1948, men jeg er enormt takknemlig for at de har gjort det.

«You Sexy King»

Fredag var en travel dag for prinsen. Før festen på kvelden hadde han fullt program i Sheffield, der begeistrede tilskuere hyllet ham med bursdagssangen i byen der suksessfilmen «I blanke messingen» ble spilt inn.

Tronarvingen møtte en av skuespillerne i filmen, og ble med i en eksklusiv reprise av scenen fra køen for arbeidsledighetstrygd - inkludert noen innøvde, sexy dansetrinn. Bildene fra køen gikk Storbritannia rundt lørdag, og Charles ble omdøpt til «You Sexy King» av avisen The Mirror. Fritt oversatt etter hitlåten fra filmen, «You Sexy Thing»...

Feiringen av Charles' 50-årsdag varer tre dager til ende. Den startet med en bankett på Hampton Court torsdag kveld, fortsatte med Dronningens fest fredag kveld, og ender med en privat fest i Charles' residens Highgrove lørdag kveld.