Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Charlie Hebdo: - Vi har klart å beholde stilen

Redaktør Gerard Biard er fast bestemt på fortsette som før.

(Dagbladet): - Jeg tror ikke så mye har forandret seg det siste året bortsett fra tomheten vi føler, sier satirebladets sjefredaktør Gerard Biard i et intervju med BBC News.

- Vi savner menneskene, vennene og talentene vi mistet for ett år siden, men vi prøver å beholde den samme stilen. Det syns jeg vi har klart.

Ny hverdag I dag er det ett år siden brødrene Said og Cherif Koachi angrep redaksjonslokalet til satirebladet Charlie Hebdo og drepte 12 personer. Blant de drepte var tidligere redaktør Stéphane Charbonnier og politimannen Ahmed Merabet, som ble skutt mens han holdt vakt på gaten utenfor lokalet.

Selv om Charlie Hebdos redaktør er fast bestemt å fortsette som før, har mye forandret seg i satirebladet. Etter angrepet mottok Charlie Hebdo i underkant av 60 millioner kroner fra privatpersoner, selskaper og mediebransjen. 

Politiet har også satt inn flere sikkerhetstiltak rundt de ansatte som nå blir fulgt til og fra jobb av vakter. Den nye hverdagen og minnene fra angrepet har gjort at flere ansatte har sluttet i jobben, blant dem karikaturtegnereren Renald Luzier.

Kaller gud drapsmann Bladet, som var på randen av konkurs før angrepet, har det siste året blitt kjent over hele verden. Dette har gjort at Charlie Hebdos kontroversielle artikler og karikaturtegninger ved flere anledninger har fått kritikk for å ikke respektere andres livsyn.

- Det mange kaller respekt er egentlig bare frykt. Å prøve å finne grunner for terroren vi har opplevd det siste året er som å prøve å telle stjerner i universet, sier Birad.

I Charlie Hebdos nyeste utgave pryder en karikert utgave av Gud med et maskingevær på ryggen forsiden med tittelen «Ett år seinere: Drapsmannen er fortsatt på rømmen».

I bladets lederartikkel forsvarer Laurent Sourisseau sekularismen og et oppgjør med «fanatikere som er brutalisert av koranen».

Utgaven slippes for salg i Frankrike i dag, men skal ikke selges i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media