Charlie Hebdo kaller gud «drapsmann på rømmen» og tilgriser ham i blod

Charlie Hebdo markerer året som er gått siden terroren rammet satirebladet. Gir kristendommen store deler av skylda for terroren.

GUD: Charlie Hebdo tegnerne sparer ikke på kritikken i sin nyeste utgave. Gud avbildes på rømmen, tilgriset av blod med maskingevær over skuldra. Foto: Charlie Hebdo
GUD: Charlie Hebdo tegnerne sparer ikke på kritikken i sin nyeste utgave. Gud avbildes på rømmen, tilgriset av blod med maskingevær over skuldra. Foto: Charlie Hebdo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag denne uka er det ett år siden Chérif og Saïd Kouachi drepte tolv mennesker i redaksjonslokalene til satirebladet Charlie Hebdo i Paris. 

Terroraksjonen samlet den vestlige verden til forsvar for satiren og ytringsfriheten, og i sin første utgave i 2016 markerer Charlie Hebdo året som er gått siden drapene.

Og satirebladet sparer ikke på blekket: Charlie Hebdo gir gud spesielt, og religion generelt, skylda for drapene og terroren som rammet dem. 

Framsida av bladets nyeste utgave, som er i salg fra onsdag 6. januar, har avbildet gud, framstilt som en mann med skjegg i kjortel og sandaler. Mannen er tilgriset i blod, vill i blikket og tilsynelatende på rømmen.

Gud på rømmen med gevær Videre har gud en kalashnikov over skuldra, og er markert med kristne symboler for treenighet og den allvitende gud. Terroristene som angrep Charlie Hebdo brukte maskingevær av nettopp typen kalashnikov. Også nettstedet France24 slår fast at Charlie Hebdo har karikert de kristnes gud på framsida av sin nyeste utgave. 

«Ett år seinere: Drapsmannen er fortsatt på rømmen» lyder tittelen på den nye utgaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer