Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Charlie Hebdo med nok en kontroversiell Aylan-tegning

Hva ville den syriske gutten Aylan Kurdi blitt om han ikke druknet under flukten til Europa? En rumpegrafsende asylsøker i Köln, mener satiremagasinet Charlie Hebdo.

DØDE: Både Aylan (3), broren Galib (5) og guttenes mor, Rehan (35), mistet livet i forsøket på å krysse havet fra Tyrkia til Hellas. Bildet er tatt under en minnestnd i Vancouver, der guttenes tante bor. Foto: THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck
DØDE: Både Aylan (3), broren Galib (5) og guttenes mor, Rehan (35), mistet livet i forsøket på å krysse havet fra Tyrkia til Hellas. Bildet er tatt under en minnestnd i Vancouver, der guttenes tante bor. Foto: THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck Vis mer

Bildet av den druknede treåringen på stranden på den greske ferieøya Kos rørte en hel verden da det ble publisert i september i fjor. Nå må Charlie Hebdo tåle kraftig kritikk i sosiale medier for en satirisk tegning av Alan.

Magasinets siste utgave inneholder nemlig en tegning som tilsynelatende antyder at alle migranter på en eller annen måte er involvert i de mange overfallene mot kvinner under nyttårsfeiringen i den tyske byen Köln.

Alan tegnes i voksen utgave som en umenneskeliggjort skikkelse som jager en kvinne. Teksten til tegningen, gjengitt av blant andre The Independent, kan oversettes slik: «Hva ville lille Alan vokst opp til å bli? En rumpegrafser i Tyskland».

I september publiserte Charlie Hebdo en annen tegning av Aylan Kurdi, der han lå druknet under et McDonald's-skilt. Meningen var å kritisere forbrukersamfunnet, men kritikere anklaget tegneren for rasisme.

Charlie Hebdo har i mange år vært kjent for sine kontroversielle tegninger og harselering med religion. I januar i fjor ble tolv personer drept da islamister gikk til angrep i magasinets redaksjonslokaler i Paris.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media