Charlie Hebdo om terroren: «De har våpen. Faen ta dem, vi har champagne»

Satirebladet om terroren i Paris.

SATIRIKERNES SVAR: Satirebladet Charlie Hebdo, som selv ble angrepet av terrorister i januar i år, er snart ute med nytt nummer, det første siden terroren rammet Paris på nytt fredag kveld. Faksimile: Charlie Hebdo
SATIRIKERNES SVAR: Satirebladet Charlie Hebdo, som selv ble angrepet av terrorister i januar i år, er snart ute med nytt nummer, det første siden terroren rammet Paris på nytt fredag kveld. Faksimile: Charlie HebdoVis mer

(Dagbladet): • Følg utviklingen i Paris i vårt livestudio

Forsiden på neste ukes utgave av satirebladet er tegnet av Corinne «Coco» Rey, som selv var i kontorlokalene til Charlie Hebdo 7. januar i år, da terrorister drepte 12 mennesker i det som ble karakterisert som et grovt angrep på ytringsfriheten. 

Forsiden av det kommende Charlie Hebdo-bladet viser en franskmann som drikker champagne i lystig lag, mens det champagnen også siver ut av kulehull i kroppen hans. Teksten på forsiden av bladet er ikke til å ta feil av: 

«De har våpen. Faen ta dem, vi har champagne» står det på forsiden som flere medieaktører har delt på Twitter.

Fredag mistet 129 mennesker livet i det største terroranslaget på fransk jord siden andre verdenskrig. Over 300 ble hard skadet, mange av dem er fortsatt i kritisk tilstand.

- Jeg hadde nok trykket «like» på denne, men personlig likte jeg den første forsiden etter angrepet på redaksjonen bedre. Uansett liker jeg at Charlie Hebdo viser at de er der og gjør seg gjeldende - det er et betryggende signal, sier Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund om den nye forsiden. 

- Det er helt avgjørende at pressen er ambassadør for det frie ord. Norske medier er forøvrig ikke spesielt provokative. Jeg tror at de fleste redaksjoner forstår at en nødvendig del av medienes forretningsmodell er å formidle nyheter og meninger som provoserer og engasjerer, fortsetter hun.